Foredrag

Plantemedicin og rejsen ind bag sindet

 

Foredrag om Daime (Ayahuasca) med antropolog og shamanlærling Julie Mariel

 

I dette foredrag fortæller Julie Mariel om sin vilde og livsændrende rejse ind i ændrede bevidsthedstilstande, og om hvad hun tog med sig derfra.

Julie er antropolog og har lavet feltarbejde i Holland og Brasilien, hvor hun har interviewet over 20 mennesker fra Santo Daime-kirken og drukket Daime i 25 ceremonier.

Daime er en plantemedicin, der stammer fra indianerne i Amazonas og svarer til den bryg, der også er kendt som Ayahuasca, som indeholder DMT og har en kraftig bevidsthedsændrende virkning.

Julie har skrevet speciale om disse oplevelser, men har et dobbelt synspunkt på ceremonierne, fordi hun ikke kun er antropolog og ser fænomenet udefra, men også er healer og shamanlærling. Du kan derfor forvente at få flere nuancer på emnet, end man ellers hører i den almene, og til tider intense debat om, hvorvidt plantemedicinen bør være lovlig eller ej.

Oplevelserne med plantemedicinen og mødet med de mange mennesker, der er involveret i ceremonierne, bragte store oplevelser, forskrækkelser, ændrede bevidsthedstilstande, opkast, lykke, angst, spænding og visdom med sig.

Hør Julie dele sine personlige oplevelser og få svar på dine egne spørgsmål til et åbensindet og spændende foredrag, der lægger op til at overveje, hvad virkeligheden egentlig er for en størrelse.

Foredraget kan kombineres med visning af Julies etnografiske dokumentarfilm “The Reality of Illusion and the Illusion of Reality”, der er ca. 35 min. lang.

35350049_10155219551960916_1762533606229540864_nC
Kæmpe tak for et fantastisk foredrag! Det var virkelig inspirerende at høre om dit virke, dine oplevelser, visioner, og dine interviewee’s historier. Det er på en måde en dejlig påmindelse om, at der er ”mere derude”, end hvad der møder vores 5 mest gængse sanser.

Jeg var meget grebet af det, du sagde mht. at have et ønske om at bruge sin tid fornuftigt og at yde sit bedste her i livet og ikke spilde sin tid.

Christian Walpole

Tak for et dejligt foredrag, samt det at du deler dit væsen og din kunnen på den måde, du gør. Du virker meget kompetent og velfunderet i hjertet, hvilket er essentielt for det virke du udøver, ifølge min erfaring.

Jeg sætter stor pris på det store feltarbejde, du har gjort, bogstaveligt talt på egen krop, med hensyn til at kortlægge nogle af daime/ayahuascas aspekter.

Eovin

Vil bare lige sige, at dit foredrag i aftes var over alt forventning! Det var SÅ spændende og inspirerende! Tak!

Annika

Hvis du er interesseret i at læse mit speciale om bevidsthedsudvidende ceremonier med Daime, kan du se det ved at klikke på billedet af specialet nedenfor.

Specialet er baseret på godt tre måneders feltarbejde i Holland, hvor jeg selv deltog i over ti ceremonier.

Ceremonierne gav mig bl.a. indblik i, hvordan verden er styret af bevidsthed og at kærlighed er den største kraft, som findes.

I specialet kan du læse mere om, hvad jeg fandt ud af på feltarbejdet.