Foredrag med Julie Mariel

Her kan du læse om og se præsentationer af nogle af Julies mest populære foredrag, samt finde øvrige foredragstitler og kildemateriale fra foredragene.

Spirituel Indefra

 

Fra Lærerbørn i Thy til Moderne Shamaner – Foredrag med Julie Mariel og Rie Jespersen

 

Allerede som børn i Thy følte tvillingerne Julie og Rie sig anderledes. De havde en indre følelse af, at der måtte være en højere mening med tingene, og at der var en åndelig forklaring, de manglede at få. Denne indre dragning har ført pigerne ud på en søgen, hvor de har måttet træde stien mens de gik. Undervejs har de mødt spirituelle læremestre og fået spændende mystiske oplevelser, som har formet dem til at blive de moderne shamaner, de er i dag.

I dette foredrag kommer du på med på Rie og Julies personlige rejser og bliver indviet i de mysterier, der har åbnet sig for dem på vejen. Rejsen viser, at spiritualitet ikke er i modstrid med logik og rationalitet, men blot er en anden måde at erfare verden på. De viser, at det spirituelle i livet er tilgængeligt for alle, og at vi alle kan blive gladere mennesker, hvis vi tør følge vores intuition.

Tidligere liv

– blind tro eller dokumenteret virkelighed?

 

Når man hører ordet ’reinkarnation’ tænker mange på Østens religioner eller på moderne, vestlig ’New Age’-spiritualitet, der måske ikke altid har lige meget jordforbindelse. Men er det egentlig rationelt at tro på at vi fødes igen? Findes der nogen rationel dokumentation for det? Og vigtigst af alt: hvis der findes tidligere liv, hvad kan vi så bruge den viden til her og nu?

Hør Julie Mariel, der er antropolog, Soul Key terapeut og –underviser og Ny Tids Shaman fortælle om forskning i tidligere liv samt sine egne og sine klienters erfaringer med at komme tilbage til tidligere liv under hypnose, og hvilken effekt, det kan have.

Plantemedicin og rejsen ind bag sindet

 

Foredrag om Daime (Ayahuasca) med antropolog og ny tids shaman Julie Mariel

 

I dette foredrag fortæller Julie Mariel om sin vilde og livsændrende rejse ind i ændrede bevidsthedstilstande, og om hvad hun tog med sig derfra.

Julie er antropolog og har lavet feltarbejde i Holland og Brasilien, hvor hun har interviewet over 20 mennesker fra Santo Daime-kirken og drukket Daime i 26 ceremonier.

Daime er en plantemedicin, der stammer fra indianerne i Amazonas og svarer til den bryg, der også er kendt som Ayahuasca, som indeholder DMT og har en kraftig bevidsthedsændrende virkning.

Julie har skrevet speciale om disse oplevelser, men har et dobbelt synspunkt på ceremonierne, fordi hun ikke kun er antropolog og ser fænomenet udefra, men også er healer og udlært ny tids shaman. Hun er i færd med at skrive en bog om emnet, som udkommer på Lemuel Books forlag i 2022.
Du kan derfor forvente at få flere nuancer på emnet, end man ellers hører i den almene, og til tider intense debat om, hvorvidt plantemedicinen bør være lovlig eller ej.

Oplevelserne med plantemedicinen og mødet med de mange mennesker, der er involveret i ceremonierne, bragte store oplevelser, forskrækkelser, ændrede bevidsthedstilstande, opkast, lykke, angst, spænding og visdom med sig.

Hør Julie dele sine personlige oplevelser og få svar på dine egne spørgsmål til et åbensindet og spændende foredrag, der lægger op til at overveje, hvad virkeligheden egentlig er for en størrelse.

Foredraget kan kombineres med visning af Julies etnografiske dokumentarfilm “The Reality of Illusion and the Illusion of Reality”, der er ca. 35 min. lang.

Flere foredrag

Julie holder løbende foredrag om forskellige emner inden for emnerne spiritualitet, terapi, bevidsthedstræning, shamanisme og antropologi.

Herunder kan du se en række titler på foredrag, hun har holdt, og som kan gentages på forespørgsel.

Foredragstitler:

Links og henvisninger

Hvis du har hørt et foredrag gerne vil læse mere hos de kilder, Julie har henvist til, kan du finde en række kilder her:

Udtalelser fra tilhørere og arrangører

Kæmpe tak for et fantastisk foredrag! Det var virkelig inspirerende at høre om dit virke, dine oplevelser, visioner, og dine interviewee’s historier. Det er på en måde en dejlig påmindelse om, at der er ”mere derude”, end hvad der møder vores 5 mest gængse sanser.

Jeg var meget grebet af det, du sagde mht. at have et ønske om at bruge sin tid fornuftigt og at yde sit bedste her i livet og ikke spilde sin tid.

Christian Walpole

Vi havde besøg af Julie på linjen ‘drømmeren’ på vores højskole-gensynskursus. Det var enormt interessant at høre om Julies forskning og verdenssyn – det var et unikt indspark som adskilte sig meget fra det, vi ellers beskæftiger os med, og som satte mange tanker og snakke igang! Tak!

Aline Højholt - sommerkursusarrangør på Krogerup Højskole

Tak for et dejligt foredrag, samt det at du deler dit væsen og din kunnen på den måde, du gør. Du virker meget kompetent og velfunderet i hjertet, hvilket er essentielt for det virke du udøver, ifølge min erfaring.

Jeg sætter stor pris på det store feltarbejde, du har gjort, bogstaveligt talt på egen krop, med hensyn til at kortlægge nogle af daime/ayahuascas aspekter.

Eovin

Vil bare lige sige, at dit foredrag i aftes var over alt forventning! Det var SÅ spændende og inspirerende! Tak!

Annika

Interesseret i et foredrag?

Kontakt Julie, hvis du er interesseret i at booke et foredrag eller høre nærmere.