Tilbage

Plantemedicin og rejsen ind bag sindet

Om Daime (Ayahuasca)

Foredrag med antropolog og ny tids shaman Julie Mariel

I dette foredrag fortæller Julie Mariel om sin vilde og livsændrende rejse ind i ændrede bevidsthedstilstande, og om hvad hun tog med sig derfra.

Julie er antropolog og har lavet feltarbejde i Holland og Brasilien, hvor hun har interviewet over 20 mennesker fra Santo Daime-kirken og drukket Daime i 26 ceremonier.

Daime er en plantemedicin, der stammer fra indianerne i Amazonas og svarer til den bryg, der også er kendt som Ayahuasca, som indeholder DMT og har en kraftig bevidsthedsændrende virkning.

Julie har skrevet speciale om disse oplevelser, men har et dobbelt synspunkt på ceremonierne, fordi hun ikke kun er antropolog og ser fænomenet udefra, men også er healer og udlært ny tids shaman. Hun er i færd med at skrive en bog om emnet, som udkommer på Lemuel Books forlag i 2022.
Du kan derfor forvente at få flere nuancer på emnet, end man ellers hører i den almene, og til tider intense debat om, hvorvidt plantemedicinen bør være lovlig eller ej.

Oplevelserne med plantemedicinen og mødet med de mange mennesker, der er involveret i ceremonierne, bragte store oplevelser, forskrækkelser, ændrede bevidsthedstilstande, opkast, lykke, angst, spænding og visdom med sig.

Hør Julie dele sine personlige oplevelser og få svar på dine egne spørgsmål til et åbensindet og spændende foredrag, der lægger op til at overveje, hvad virkeligheden egentlig er for en størrelse.

Foredraget kan kombineres med visning af Julies etnografiske dokumentarfilm “The Reality of Illusion and the Illusion of Reality”, der er ca. 35 min. lang.